Grani On Ice 2016

9.4. - 10.4.2016 Kauniaisten jäähalli | Suomi

Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT Grani on ice 2016

Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassa olevia D1 -ikäluokan sääntöjä yhdessä jäljempänä esitettyjen turnaussääntöjen kanssa. Joukkueiden pelaajamäärää ei ole rajoitettu.

Pelaajaluettelot

Joukkueenjohtajat käyvät turnaustoimistossa tarkistamassa joukkueensa pelaajaluettelon viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäistä peliä. Mikäli joukkueen kokoonpanossa tai pelinumeroissa tapahtuu muutoksia, on niistä ilmoitettava 30 minuuttia ennen seuraavan pelin alkamista. Aloituskokoonpanoa ei tarvitse etukäteen nimetä.

Peliaika ja aikalisä

Otteluiden kesto on 3 x 12 min tehokasta peliaikaa tai kokonaiskestoajaltaan enintään 55 min. Jos varattu kokonaiskestoaika tulee täyteen ennen tehokkaan peliajan täyttymistä, toimitsijat ilmoittavat ajan loppumisesta kuulutuksella kaksi minuuttia ennen kokonaisajan päättymistä. Kokonaisaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Joukkueiden tulisi saapua vaihtoaitioon jo jäänajon aikana, jotta peli voidaan aloittaa välittömästi jäänajon päätyttyä. Aikalisän käyttö ei ole sallittu.

Ottelurituaalit

Joukkueiden on oltava valmiina otteluun 5 minuuttia ennen peliohjelmaan merkittyä otteluaikaa. Mikäli joukkue ei ole valmiina paikalla ottelun merkittynä alkamisaikana, tuomitaan joukkueelle 1 päästetty maali per myöhästymisminuutti. Ottelun kokonaisaika (55 min) lyhenee samalla vastaavan ajan. Yli 5min myöhästymisestä seuraa 6-0 luovutustappio.

Ennen ottelun alkua joukkueiden kapteenit kättelevät tuomarit, vastustajan kapteenin sekä valmentajat ja vaihtavat viirit. Itse ottelu aloitetaan viimeistään peliohjelmaan merkittynä ajankohtana.

Välittömästi pelin jälkeen kaikki pelaajat siirtyvät kentän keskialueelle riviin, pelaajat kättelevät vastustajan pelaajat ja poistuvat ripeästi jäältä.

Otteluiden erätauko on 1 min.

Turnausjärjestelmä, paremmuuden ratkaisu tasatilanteissa ja pistejärjestelmä

Lohkon neljä joukkuetta pelaavat keskenään yksinkertaisen sarjan ja kaksi eniten pisteitä saanutta joukkuetta kohtaa toisensa finaalissa ja kaksi vähiten pisteitä saanutta pelaavat sijoista 3-4.

Voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) ja häviöstä nolla (0) pistettä.

Pronssiottelu ja Finaali

Pronssiottelun tai finaalin päättyessä tasapeliin, voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla. Kaikki laukaukset ammutaan samaan päätyyn. Jäänajoa ei suoriteta ennen voittomaalikilpailua. Erotuomari päättää kumpaan päätyyn kilpailu suoritetaan. Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) pelaajalla kummastakin joukkueesta. Pelaajat ampuvat vuorotellen. Pelaajia ei tarvitse nimetä etukäteen. Voittomaalikilpailuun voivat osallistua kaikki pelaajat, jotka ovat joukkueen kokoonpanossa. Vierasjoukkue aloittaa voittomaalikilpailun. Molempien joukkueiden pelaajat ampuvat vuorotellen kunnes ratkaiseva maali on ammuttu. Jäljellä olevia laukauksia ei suoriteta. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" -periaatteella pari kerrallaan.

Samaa pelaajaa ei saa laittaa suorittamaan laukausta samassa voittomaalikilpailussa ennen kuin kaikki kyseisen joukkueen kenttäpelaajat ovat ampuneet.

Protestit

Turnauksen vastalauseet käsittelee turnauksen jury, johon kuuluu turnausvastaava, tuomarien edustaja ja joukkueenjohtajat osallisista joukkueista. Jyryn päätös on lopullinen. Vastalause on esitettävä suullisesti ottelutuomarille ja vastustajan joukkueenjohtajalle välittömästi ottelun päätyttyä sekä kirjallisesti turnaustoimistoon 20 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseen allekirjoittaa joukkueenjohtaja. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan jos vastalause hyväksytään.

Pelipaitakäytäntö

Otteluun kotijoukkueeksi merkitty joukkue pelaa tummalla pelipaidalla ja vierasjoukkue vaalealla pelipaidalla.

Turnausmitalit ja tsempparit

Turnauksen voittajajoukkue palkitaan pokaalilla ja kolmen parhaan joukkueen pelaajat palkitaan mitalein.

Mitaleita on varattuna joukkuetta kohti 20 kpl.

Lisäksi turnauksessa palkitaan jokaisesta joukkueesta yksi tsemppari joukkueen viimeisen turnauspelin jälkeen.

Tuomarit

Otteluiden tuomareina toimivat SJL:n hyväksymät erotuomariliiton tuomarit.

Oikeus muutoksiin

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja, pelattavaa kokonaisaikaa ja ottelujärjestystä tilanteiden niin vaatiessa.

Vakuutukset

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassaoleva asianmukainen vakuutus. Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista.