Aktia Kultakiekko AKTIA KULTAKIEKKO
24.8. - 26.8.2018 Myyrmäen jäähalli | Suomi

Säännöt

Turnaus pelataan noudattaen Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjä sekä seuraavia lisäyksiä.

TURNAUSJÄRJESTELMÄ, SIJOITUKSET JA PISTEET

Turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta, jotka pelaavat kahdessa eri sarjassa (AA ja AAA). Molemmissa sarjoissa pelataan samanlainen kahdeksan joukkueen turnaus.

Alkusarja
Kummassakin sarjassa (AA ja AAA), joukkueet on jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon (Lohko A ja Lohko B). Alkusarjassa kunkin lohkon sisällä pelataan yksi kokonainen sarjakierros eli kaikki lohkon neljä joukkuetta kohtaavat toisensa kertaalleen. Alkusarjassa jokaiselle joukkueelle tulee kolme ottelua. Alkusarjassa voitetusta ottelusta saa kaksi (2), tasapelistä yhden (1) ja tappiosta nolla (0) pistettä. Jos joukkueet päätyvät alkusarjassa tasapisteisiin lohkosijoitus määräytyy seuraavasti: 1) maaliero, 2) tehdyt maalit, 3) keskinäisen ottelun tulos 4) rangaistukset ja 5) arpa (arvonnan suorittavat ottelun toimitsijat joukkueiden valmentajien läsnä ollessa).

Sijoitusottelut 1. kierros
1. Lohko A 1 – Lohko B 2
2. Lohko B 1 – Lohko A 2
3. Lohko A 3 – Lohko B 4
4. Lohko B 3 – Lohko A 4

Sijoitusottelut 2. kierros
Sijoitusotteluiden 1. kierroksen otteluiden perusteella
Sijat 7-8 Häviäjä ottelusta 3 -  Häviäjä ottelusta 4
Sijat 5-6 Voittaja ottelusta 3 – Voittaja ottelusta 4
Pronssiottelu Häviäjä ottelusta 1 -  Häviäjä ottelusta 2
Finaali Voittaja ottelusta 1 – Voittaja ottelusta 2

Jos sijoitusottelu päättyy tasatulokseen, suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu seuraavasti. Molemmat joukkueet nimeävät ensin kaksi eri pelaajaa suorittamaan rangaistuslaukaukset. jos ottelun tulos ei ratkea näillä kahdella suorituksella, rangaistuslaukauskilpailu jatketaan yksi pelaaja kerrallaan. Sama pelaaja saa suorittaa rangaistuslaukauksen uudelleen vasta, kun joukkueen kaikki pelaajat ovat suorittaneet rangaistuslaukauksen kertaalleen.

TULOSPALVELU

Turnauksen tulospalvelu, joka sisältää otteluohjelman, joukkueiden kokoonpanot ja sarjataulukot, toteutetaan Gameresultsonline-palveluun.

JOUKKEIDEN KOKOONPANOT

Turnaukseen osallistuvat joukkueet lisäävät pelaajalistat, joissa on kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien nimet ja pelinumerot, turnauksen tulospalveluun viimeistään seitsemän (7) päivää ennen turnauksen alkua. Jos joukkue haluaa muuttaa pelaajalistaa tämän jälkeen ennen turnauksen alkua, muutospyynnöt toimitetaan turnausjohtajalle.

Pelaajat saavat pelata turnauksessa vain yhdessä joukkueessa yhdellä tasolla. Turnausjohtaja voi antaa poikkeusluvan pelaamiseen saman seuran toisella tasolla pelaavassa joukkueessa pelaamiseen esimerkiksi tilanteessa, jossa yksi tai useampi joukkueen pelaajista loukkaantuu turnauksen aikana.

PELIAIKA

Peliaika on 2 x 18 minuuttia tehokasta peliaikaa ottelun kokonaisajan ollessa 55 minuuttia. Ottelun toimitsija ilmoittaa, kun ottelun kokonaisaikaa on jäljellä kaksi minuuttia.

Joukkueiden tulee olla valmiina kaukalon laidalla 5 minuuttia ennen pelin alkua. Jos joukkue ei ole valmiina vaadittuna ajankohtana, sille voidaan tuomita ottelusta tappio lukemin 5-0.

Otteluissa on 60 sekunnin erätauko. Joukkueet vaihtavat puolia erätauon aikana.

Aikalisät (1 x 30 sekuntia) ovat sallittuja vain finaalissa ja pronssiottelussa.

RANGAISTUKSET

Turnauksessa noudatetaan jääkiekkoliiton D2-ikäluokan sääntöjä ja rangaistuksia.

PELIPAIDAT

Kotijoukkue (mainittu ensimmäisenä otteluohjelmassa) pelaa tummasävyisillä pelipaidoilla ja vierasjoukkue (mainittu jälkimmäisenä otteluohjelmassa) pelaa vaaleasävyisillä pelipaidoilla.

PALKINNOT

Turnauksessa palkitaan kummassakin sarjassa kolme parasta joukkuetta mitaleilla ja pokaaleilla. Lisäksi palkitaan kaikissa otteluissa kummastakin joukkueesta tsempparipelaajat ja turnauksen päätteeksi MVP-pelaaja kustakin joukkueesta.

VAKUUTUKSET

Kaikilla pelaajilla ja joukkueiden toimihenkilöillä tulee olla voimassa oleva ja riittävä vakuutus. Turnausjärjestäjä ei ole vastuussa minkään joukkueen pelaajille tai toimihenkilöille mahdollisesti tapahtuvista loukkaantumisista

VASTALAUSEET

Turnauksen jury käsittelee kaikki vastalauseet. Jury koostuu turnauksen johtajasta, muista turnauksen järjestäjistä, ottelun tuomarista sekä osallisten joukkueiden johtajista. Juryn päätös on lopullinen. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan joukkueelle, jos vastalause hyväksytään. Vastalause tulee tehdä kirjallisena ottelun päättymisen jälkeen.

TURNAUSJOHTAJAT

Simo Salmela
Puh. 050 396 9241

Miikka Öhman
Puh. 040 520 4085