Maxbuild ja Pikkujätti -turnaukset F1-09 MAXBUILD JA PIKKUJäTTI -TURNAUKSET F1-09
6.12.2018 Warrior areena | Suomi

Turnaussäännöt

Turnaukseen osallistuu 12 joukkuetta. Turnauksen peliryhmät jaetaan kolmeen 4 joukkueen alkulohkoon. Joukkueiden/peliryhmien tulee huolehtia siitä, että he ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua. Kunkin peliryhmän on oltava pelivalmiina 5 min. ennen ottelun alkamista kaukaloiden väliinjohtavalla käytävällä. Edellisen ottelun päättyessä seuraavat peliryhmät saapuvat jäälle kaukaloiden välissä olevien vaihtoluukkujen kautta. Pelin lopettaneet peliryhmät siirtyvät kättelyiden jälkeen mahdollisimman ripeästi koppiin vaihtoaitioiden kautta. Mahdolliset viirit vaihdetaan loppukättelyjen yhteydessä. Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassa olevia kilpailu- ja pelisääntöjä, juniorisääntöjä ja alueen erikoissääntöjä yhdessä jäljempänä esitettyjen turnaussääntöjen kanssa. Kurinpitoon liittyvissä asioissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton ja Eteläisen alueen menettelytapoja ja sääntöjä. Pelialue kattaa punaviivan ja kaukalon päädyn välisen alueen pitkittäin ja kaukalo jaetaan välilaidalla. Turnauksessa käytetään normaalikokoisia maaleja. Otteluissa käytetään mustaa pelikiekkoa. Maalit sijoitetaan kentän oletettuun keskikohtaan noin 1,5 metrin päähän "päätylaidasta". Ottelut pelataan 4 vastaan 4 kenttäpelaajalla + maalivahdit. Turnauksen järjestäjä vastaa ajanotosta ja tulosseurannasta.

 

Ottelun kesto ja virallinen aika

Ottelun kesto on 24 minuuttia siten, että kelloa ei pysäytetä vaihdon ajaksi. Vaihto suoritetaan 2 minuutin välein. Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin aluksi sekä maalin jälkeen. Maalivahdin sulkiessa kiekon tai kiekon lennettyä keskilaidan yli, pelinohjaaja määrää hyökkäävän joukkueen riittävän pitkälle etäisyydelle puolustavan joukkueen maalista, jotta puolustava joukkue voi käynnistää pelin. Ottelun toimitsija ilmoittaa vaihdosta kuuluttamalla "vaihto", jolloin joukkueet voivat avata vaihtoaition luukun vaihdossa oleville pelaajille. Vaihdon lopettavat pelaajat eivät koske "vaihto" kuulutuksen jälkeen enää kiekkoon millä pelasivat vaan pyrkivät mahdollisimman ripeästi vaihtoaitioon. Vaihtoon luistelevat pelaajat eivät voi tahallisesti myöskään estää vaihdon aloittaneita uusia pelaajia. Vaihdosta tulevat pelaajat saavat välittömästi luukun auettua luistella tavoittelemaan kiekkoa minkä pelinohjaaja on jättänyt paikoilleen jäähyaitioiden puoleisen laidan läheisyyteen piirrettyyn ympyrään. Vaihdosta kentälle ryntäävät pelaajat EIVÄT siis jatka sillä kiekolla millä edellisen vaihdon lopettaneet pelasivat vaan jatkavat aina peliä laidan lähelle piirrettyyn ympyrään jätetyllä kiekolla. Jos joku pelaajista jää pelaamaan peräkkäistä vaihtoa on hänen "vaihto" kuulutuksen jälkeen luisteltava koskettamaan kädellä vaihtoaition oman luukun läheisyydessä laitaa ennen kuin kyseinen pelaaja voi osallistua alkaneen vaihdon peliin. Aikalisän käyttö ei ole sallittua. Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5-0 tappioasemasta ja peliaika on viereisen kentän jäljellä oleva peliaika.

 

Sijoittuminen lohkoissa ja jatkopelit

Ottelun voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Jos kaksi joukkuetta päätyy lohkossa tasapisteisiin, ratkaistaan näiden keskinäinen järjestys seuraavassa järjestyksessä: Keskinäinen ottelu, maaliero lohkossa, tehdyt maalit lohkossa ja arpa. Kolmen tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä sijoitus sarjataulukossa määräytyy seuraavasti: Maaliero lohkossa, tehdyt maalit lohkossa ja arpa.

Alkulohkojen jälkeen kaikki peliryhmät pelaavat jatkolohkon muiden lohkojen vastaavan sijoituksen omaavan joukkueiden kesken. Alkulohkojen ykkösten jatkolohkon lopulliset sijoitukset turnauksessa ovat 1-4, kakkosten 5-8, kolmosten 9-12

Mikäli jatkolohkon ottelu on varsinaisen 24 minuutin peliajan jälkeen tasan, vedetään rangaistuslaukauksia kolmella parilla. Jos peli on näiden jälkeen edelleen tasan, jatketaan yksi pari kerrallaan ratkaisuun asti. Sama pelaaja ei saa suorittaa toista rangistuslaukausta, ennenkuin peliryhmän muut pelaajat ovat vetäneet poislukien maalivahti.

 

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan Leijonaliigan sääntöjä. Kun pelaaja tekee rikkeen, vihelletään peli poikki ja kerrotaan rikkeen tehneelle pelaajalle katkon syy. Kyseinen pelaaja myös poistetaan vaihtoon ja vaihdosta kentälle tulee korvaava pelaaja. Pelaaja on jälleen vapaa osallistumaan peliin seuraavassa vaihdossa. Virheiden toistuessa on tuomarilla oikeus poistaa pelaaja ottelusta. Turnausjärjestäjä pidättää lisäksi oikeuden kutsua turnauksen jury koolle pelaajan poistamiseksi turnauksesta.

 

Turnaussijoitukset ja palkitseminen

Turnauksen voittaja (alkulohkojen ykkösten jatkolohkon voittaja) palkitaan pokaalilla ja turnauksen kolme parasta peliryhmää (alkulohkojen ykkösten jatkolohkon sijat 1-3) palkitaan mitaleilla. Lisäksi kustakin peliryhmästä palkitaan turnauksen tsempparipelaaja.