PUUHAPARK EPS F1-09 -TURNAUS PUUHAPARK EPS F1-09 -TURNAUS
13.4. - 14.4.2019 Espoo | Suomi

Turnaussäännöt

 

PUUHAPARK EPS F1-09 -TURNAUS 13.-14.4.2019 SÄÄNNÖT

IKÄLUOKKA JA TASO

Turnaukseen saavat osallistua ikäluokan F1 pelaajat Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen (2018-2019) ohjeiden mukaisesti. Osallistuvilla pelaajilla tulee olla voimassa Suomen Jääkiekkoliiton pelipassi.

PELITAPA

Turnaus pelataan kahdella tasolla (AAA ja AA). Molempiin tasoihin osallistuu 10 joukkuetta jaettuna kahteen viiden joukkueen alkulohkoon. Alkulohkoissa pelataan yksinkertainen alkusarja, jossa kaikki joukkueet pelaavat kertaalleen toisiaan vastaan (=4 ottelua). Alkulohkojen jälkeen pelataan sijoitusottelut ristiin toisen saman tason alkulohkon kanssa (=1 ottelu). Näin jokaiselle joukkueelle tulee turnauksen aikana 5 ottelua.

PISTEIDEN LASKEMINEN

Alkulohkon otteluiden pisteet jakautuvat:

• voitto = 2p

• tasapeli = 1p

• häviö = 0p

 

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määritetään seuraavasti:

1. Pisteet

2. Keskinäisten otteluiden pisteet

3. Keskinäisten otteluiden maaliero

4. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

5. Lohkon otteluiden maaliero

6. Lohkon otteluiden tehdyt maalit

7. Rangaistukset

8. Arpa

 

OTTELUAIKA

Ottelut alkavat ja päättyvät otteluohjelman mukaisesti, ellei toisin ilmoiteta. Otteluaika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Kokonaispeliaika on kuitenkin maksimissaan 45 minuuttia, jonka päättyessä ottelu viimeistään lopetetaan. Erien välissä puolia ei vaihdeta. Erätauon pituus on 1 minuutti.

Alkusarjan jälkeisten sijoitusotteluiden päättyessä tasan, suoritetaan ratkaisu voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella eri pelaajalla / joukkue. Ellei voitto ole ratkennut kolmen parin jälkeen, siirrytään kerrasta poikki -menetelmään. Pelaaja ei saa suorittaa toista rangaistuslaukausta ennen kuin jokainen joukkueen kenttäpelaaja on suorittanut yhden rangaistuslaukauksen. Voittomaalikilpailun aloittaa turnausohjelmaan merkitty vierasjoukkue ja voittolaukaukset suoritetaan ottelun tuomarin nimeämään pelipäätyyn. Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen. HUOM! Voittomaalikilpailu saattaa vaikuttaa otteluohjelman aikatauluihin!

JOUKKUEET

Ottelupöytäkirjat on kirjoitettu etukäteen joukkueiden lähettämien pelaajaluetteloiden mukaan. Muutokset pelaajaluetteloihin tulee tehdä 30 minuuttia ennen ottelun alkua turnaustoimistoon. Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummilla pelipaidoilla ja vierasjoukkue vaaleilla pelipaidoilla.

SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton ja Eteläisen alueen E2-junioreiden kilpailusääntöjä ja määräyksiä. Poikkeuksena kuitenkin mahdolliset näihin turnaussääntöihin kirjatut muutokset.

Otteluiden kokonaisajan (45min) takia aikalisän ottaminen tai pelin tahallinen viivyttäminen on kielletty. Mikäli rangaistuslaukauksen suorittaminen on kesken kokonaisajan (45min) täyttyessä, rangaistuslaukaukset suoritetaan loppuun.

Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa hänen sulkemiseensa pois turnauksen jatkopeleistä. Jos pelaaja saa pelirangaistuksen, hän ei saa pelata seuraavassa ottelussa. Saman pelaajan saama toinen pelirangaistus johtaa sulkemiseen pois turnauksen jatkopeleistä.

Jos joukkue ei ole turnausohjelman mukaisesti ilman pätevää syytä aloitusvalmis, tuomitaan viivästynyt joukkue hävinneeksi 5-0 tuloksella.

PALKINNOT

Molempien sarjojen kolmelle ensimmäiselle joukkueelle kulta-, hopea- ja pronssimitalit. Lisäksi sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaaleilla. Jokaisesta joukkueesta palkitaan myös yksi tsemppari-pelaaja. Jokainen pelaaja palkitaan diplomilla.

TUOMARIT

Otteluiden tuomareina toimivat Helsingin Jääkiekkotuomarit HJT ry:n nimeämät tuomarit. Mahdollisesti toinen ottelun tuomareista on järjestävän seuran juniorituomari.

TURNAUKSEN JURY JA VASTALAUSEET

Turnauksen vastalauseet on tehtävä 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka maksetaan vastalauseen jättämisen yhteydessä. Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Jos vastalause hyväksytään, vastalausemaksu palautetaan. Juryn muodostavat turnauksen turnauspäällikkö, sekä kaksi nimettyä Juryn jäsentä. Tarvittaessa Jury kuulee myös ottelun tuomaria. Hyväksyäkseen vastalauseen Juryn täytyy olla yksimielinen päätöksessään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

VASTUUT

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden pelaajien tai toimihenkilöiden vakuuttamisesta, eivätkä heidän mahdollisista tapaturmista, vahingoista tai varusteiden häviämisestä. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että jokaisella pelaajalla on Suomen Jääkiekkoliiton voimassa oleva pelipassi ja vakuutus.