BLUES JUNIORS 09 KEVäTTURNAUS
8.4.2017 Matinkylän jäähalli | Suomi Ilmoittaudu

Turnaussäännöt

Turnaussäännöt - BJR 2009 G1 – Turnaus 8.4.2017

Turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Turnauksen peliryhmät jaetaan neljään 4 joukkueen alkulohkoon. Joukkueiden/peliryhmien tulee huolehtia siitä, että he ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua. Kunkin joukkueen on oltava pelivalmiina 5 min. ennen ottelun alkamista jäälle johtavalla käytävällä. Edellisen ottelun päättyessä seuraavien peliryhmien tulee siirtyä vaihtoaitioihin odottamaan. Mahdolliset viirit vaihdetaan loppukättelyjen yhteydessä. Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassa olevia kilpailu- ja pelisääntöjä, juniorisääntöjä ja alueen erikoissääntöjä yhdessä jäljempänä esitettyjen turnaussääntöjen kanssa. Kurinpitoon liittyvissä asioissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton ja Eteläisen alueen menettelytapoja ja sääntöjä. Pelialue kattaa punaviivan ja kaukalon päädyn välisen alueen pitkittäin ja kaukalo jaetaan välilaidalla. Turnauksessa käytetään normaalikokoisia maaleja. Maalit sijoitetaan kentän oletettuun keskikohtaan noin 1,5 metrin päähän "päätylaidasta". Otteluissa käytetään sinistä juniorikiekkoa. Ottelut pelataan 5 vastaan 5 kenttäpelaajalla + maalivahdit. Turnauksen järjestäjä vastaa ajanotosta ja tulosseurannasta.

Ottelun kesto ja virallinen aika

Ottelun kesto on 24 minuuttia siten, että kelloa ei pysäytetä vaihdon ajaksi. Vaihto suoritetaan 2 minuutin välein. Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin aluksi sekä aina pelikatkon jälkeen. Ottelun toimitsija ilmoittaa vaihdosta joko summerilla tai kuuluttamalla "vaihto"/"aika", jolloin järjestyksessä seuraavat pelaajat kummastakin joukkueesta vaihtuvat peliin. Aikalisän käyttö ei ole sallittua. Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5-0 tappioasemasta ja peliaika on viereisen kentän jäljellä oleva peliaika.

Sijoittuminen lohkoissa ja jatkopelit

Ottelun voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Jos kaksi joukkuetta päätyy lohkossa tasapisteisiin, ratkaistaan näiden keskinäinen järjestys seuraavassa järjestyksessä: Keskinäinen ottelu, maaliero lohkossa, tehdyt maalit lohkossa ja arpa. Kolmen tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä sijoitus sarjataulukossa määräytyy seuraavasti: Maaliero lohkossa, tehdyt maalit lohkossa ja arpa.

Alkulohkojen jälkeen kaikki peliryhmät pelaavat puolivälierän, välierän ja sijoitusottelun.

Mikäli jatko-ottelu on varsinaisen 24 minuutin peliajan jälkeen tasan, vedetään rangaistuslaukauksia kolmella parilla. Jos peli on näiden jälkeen edelleen tasan, jatketaan yksi pari kerrallaan ratkaisuun asti. Sama pelaaja ei saa suorittaa toista rangistuslaukausta, ennenkuin peliryhmän muut pelaajat ovat vetäneet poislukien maalivahti.

Pelipaidat

Perussääntönä on, että kotijoukkue pelaa tummilla ja vierasjoukkue vaaleilla pelipaidoilla. Säännöstä voidaan tarvittaessa poiketa joukkueiden välisellä sopimuksella. Molemmat joukkueet voivat pelata tummilla pelipaidoilla, mikäli pelipaidan värit poikkeavat selvästi toisistaan.

Peluuttaminen ja muut pelaamiseen liittyvät säännöt

Turnaus kuuluu kaikille joukkueen pelaajille. Vastuu pelaajien tasapuolisesta peluuttamisesta jää joukkueiden ohjaajille sekä ottelun tuomareille. Kaikkia joukkueessa mukana olevia pelaajia on peluutettava tasapuolisesti ja tasaisin vuoroin. Tasapuolista peluuttamista on noudatettava joukkueen pelaajamäärästä riippumatta eli riippumatta siitä, onko peliryhmässä enemmän tai vähemmän kuin 11 pelaajaa. Ottelun tuomarin tulee itse huomattuaan tai saatuaan ilmoituksen, huomauttaa rikkeen tehnyttä joukkuetta ja pyytää korjaamaan tilanne välittömästi esimerkiksi vaihtamalla kentällä olevia pelaajia. Joukkueiden toimihenkilöiden toivotaan noudattavan pelaajien ohjaamisessa asiallista käytöstä ja hyviä tapoja. Tuomarit huomauttavat joukkueiden toimihenkilöitä tarvittaessa epäasiallisesta käytöksestä. Toimihenkilön, jota tuomari joutuu toistuvasti huomauttamaan epäasiallisesta käytöksestä, tulee tuomarin pyynnöstä siirtyä loppupelin ajaksi hallin ulkopuolelle. Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmien välttämätön toimihenkilöstö. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta.

Rangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan Leijonaliigan sääntöjä. Kun pelaaja tekee rikkeen, vihelletään peli poikki ja kerrotaan rikkeen tehneelle pelaajalle katkon syy. Kyseinen pelaaja myös poistetaan vaihtoon. Pelaaja on jälleen vapaa osallistumaan peliin seuraavassa vaihdossa. Virheiden toistuessa on tuomarilla oikeus poistaa pelaaja ottelusta. Turnausjärjestäjä pidättää lisäksi oikeuden kutsua turnauksen jury koolle pelaajan poistamiseksi turnauksesta.

Turnaustoimisto ja ottelupöytäkirjat

Kaikissa ongelmissa voi kääntyä turnaustoimiston puoleen. Ottelupöytäkirjoista huolehtii turnauksen järjestäjä. Ennen ensimmäistä ottelua saatte tarvittaessa turnaustoimistosta ottelupöytäkirjat, jotka ovat esitäytettyjä lähettämienne joukkuetietolomakkeiden mukaisesti. Joukkueenjohtajien on käytävä turnaustoimistossa allekirjoittamassa, tarkistamassa ja täydentämässä pelipöytäkirjat hyvissä ajoin ennen ensimmäisten pelin alkua. Jos turnauksen aikana tulee muutoksia joukkueen kokoonpanoon, tästä tulee ilmoittaa turnaustoimistoon viipymättä.

Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi tai kiekkokoulun tapahtumapelipassi ja vakuutukset.

Vastalauseet ja turnauksen jury

Turnauksen juryn jäsenet ovat: Turnauspäällikkö (Anna Jääskeläinen / Jarkko Porkka), ottelun tuomari ja osallisena olevien joukkueiden joukkueenjohtajat. Turnauksen mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Puheenjohtajana toimii järjestävän seuran edustaja. Jury kutsutaan koolle vain tarvittaessa, ottelun tuomarin tai turnaukseen osallistuvan joukkueen joukkueenjohtajan pyynnöstä. Juryn tulee ratkaista kaikki käsittelyyn tulevat asiat viivyttelemättä, mutta kuitenkin kaikissa tapauksissa turnauksen aikana. Vastalausemaksu on 100€, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Vastalause on ilmoitettava kirjallisena 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen luonteen johdosta toivotaan korkeahkoa kynnystä vastalauseiden tekemiseen. Toivomme, että joukkueiden ohjaajat tutustuvat sääntöihin etukäteen, jotta turhat protestit ja epäselvyydet vältettäisiin. Turnauksen järjestäjä kehottaa joukkueiden ohjaajia mieluummin huomauttamaan mahdollisista virheistä välittömästi, jolloin rikkeet voidaan korjata ilman protesteja.

Turnaussijoitukset ja palkitseminen

Jokainen turnaukseen osallistunut pelaaja palkitaan mitalilla välittömästi viimeisen ottelun jälkeen.

Tuomarit ja toimitsijat

Tuomareina ja toimitsijoina toimivat turnauksen järjestäjän nimeämät henkilöt, jotka ovat järjestävän seuran pelaajien vanhempia. Joukkueiden ilmoittautuminen Turnausaamuna Joukkueenjohtajat ilmoittautuvat turnausaamuna viimeistään 30min. ennen ensimmäistä peliä turnaustoimistoon. Samalla ilmoitetaan joukkueen vahvuus ja mahdolliset muutokset ennakkoon ilmoitettuihin kokoonpanoihin.