BJRGLV BJRGLV
6.4.2014 Espoo Leppävaara CCM Areena, Maantienpelto1 | Suomi

Turnaussäännöt

 

Turnaukseen osallistuu 7 seuraa yhteensä 16 peliryhmällä. Ottelut pelataan turnauksen otteluohjelman mukaisesti. Joukkueiden/peliryhmien tulee huolehtia, että he ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua. Edellisen ottelun päättyessä (kättelyt, palkitsemiset) seuraavien peliryhmien tulee siirtyä vaihtoaitioihin odottamaan. Mahdolliset viirit vaihdetaan loppukättelyjen yhteydessä.

Pelialue kattaa punaviivan ja kaukalon päädy välisen alueen pitkittäin ja kaukalo jaetaan väliaidalla. Turnauksessa käytetään normaalikokoisia maaleja. Maalit sijoitetaan kentän oletettuun keskikohtaan noin yhden (1) metrin päähän ”päätyaidasta”. Otteluissa käytetään sinistä juniorikiekkoa.

Ottelut pelataan 5 vastaan 5 pelaajalla. Peliryhmien pelinohjaajina toimivat joukkueiden nimeämät ohjaajat. Turnauksen järjestäjä vastaa ajanotosta ja tulosseurannasta. Vain maaleista ja niiden tekijöistä pidetään lukua. Ottelun lopputulos kirjataan tulospalvelujärjestelmään välittömästi ottelun päättymisen jälkeen.

 

JOUKKUEIDEN ILMOITTAUTUMINEN TURNAUSAAMUNA

Joukkueenjohtajat ilmoittautuvat turnausaamuna turnaustoimistoon saapuessaan turnauspaikalle, ja ilmoittavat joukkueensa vahvuuden ja mahdolliset muutokset ennakkoon ilmoitettuihin kokoonpanoihin. Joukkueenjohtajille jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä joukkueiden ruokailu- ja turnausmakkaraliput.

 

OTTELUN KESTO JA VIRALLINEN AIKA

Ottelun kesto on 24 minuuttia juoksevaa aikaa. Vaihtojen pituus on 120 sekuntia suoraa aikaa. Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin aluksi sekä aina pelikatkon jälkeen. Ottelun toimitsija ilmoittaa vaihdosta joko summerilla tai kuuluttamalla ” vaihto”, jolloin järjestyksessä seuraavat pelaajat kummastakin joukkueesta vaihtuvat peliin. Aikalisän käyttö ei ole sallittua. Turnauksen johdolla on perustelluista syistä oikeus muuttaa peliaikaa. Mikäli joukkue ei ole jäällä peliohjelmaan merkittynä pelin alkamisajankohtana valmiina aloittamaan peliä, tuomitaan ko. joukkue hävinneeksi 2-0. Sijoituspelien päättyessä tasan suoritetaan voittomaalikilpailu yksi kerrallaan ratkaisuun asti.

 

PELUUTTAMINEN

Vastuu pelaajien tasapuolisesta peluuttamisesta jää joukkueiden ohjaajille. Kaikkia joukkueessa mukana olevia pelaajia on peluutettava tasapuolisesti. Pelaajan tulee käyttää ikäluokkaansa ja fyysiseen kokoonsa sopivaa juniorijääkiekkomailaa. Lyöntilaukaus on sallittu. Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmien välttämätön toimihenkilöstö (joukkueenjohtaja, valmennus, huolto). Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta.

 

RANGAISTUKSET

Otteluissa ei jaeta rangaistuksia. Rikkeen tapahtuessa pelinohjaaja katkaisee pelin ja huomauttaa rikkojaa. Rikkeiden toistuessa pelinohjaajalla on mahdollisuus poistaa pelaaja kentältä.

 

TURNAUSTOIMISTO

Turnaustoimisto palvelee toisen kerroksen kahvion nurkkauksessa.

 

VASTUUT

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutukset.

 

VASTALAUSEET

Turnauksen mahdolliset vastalauseet käsittelevät osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajista koostuva turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Puheenjohtajana toimii järjestävän seuran edustaja. Jury kutsutaan koolle vain tarvittaessa ja sen voi kutsua koolle kuka tahansa siihen kuuluvista jäsenistä. Juryn tulee ratkaista kaikki käsittelyyn tulevat asiat turnauksen aikana. Vastalausemaksu on 50e joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Vastalause on ilmoitettava kirjallisen 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen luonteen johdosta toivotaan korkeahkoa kynnystä vastalauseiden tekemiseen.

 

TURNAUSSIJOITUKSET JA PALKITSEMINEN

Turnauksen sijoitus ratkeaa turnauksen peliohjelman mukaisesti. Otteluiden lopputulokset ja maalintekijät kirjataan. Tulospalvelujärjestelmä laskee pelitulosten perusteella sijoitusotteluvastustajat. Kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaaleilla ja kaikki pelaajat saavat mitallin.

 

TUOMARIT

Tuomareina toimivat järjestävän seuran nimeämät erotuomarit.