Blues Eps-04 BLUES EPS-04
25.4. - 26.4.2015 Espoonlahdentie 2-4, 02320 Espoo | Suomi

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnaus

Turnaus koostuu A, AA ja AAA-tason turnauksista. Kaikilla tasoilla on yksi kuuden joukkueen lohko. Kaikissa lohkoissa pelataan yksinkertainen alkusarja. Tämän jälkeen lohkoissa pelataan sijoitusottelut. Lohkon kuudes kohtaa viidennen sijoitusottelussa, neljäs kohtaa kolmannen pronssiottelussa ja lohkon toinen kohtaa ensimmäisen loppuottelussa. Kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalilla ja kaikkien joukkueiden pelaajat mitalilla. Lisäksi palkitaan 1 pelaaja/ joukkue tsempparipalkinnolla.

Joukkueiden keskinäinen järjestys määräytyy:
1. pisteet
2. keskinäisten otteluiden pisteet
3. keskinäistenotteluiden maaliero
4. keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
5. Arpa

Jos kolme tai useampi joukkue päätyy tasapisteisiin, ratkaisee näiden joukkueiden 1. keskinäisten otteluiden pisteet, 2. keskinäisten otteluiden maaliero, 3. keskinäisten otteluiden tehdyt maalit ja 4. arpa

Turnaus pelataan isolla kentällä SJL:n E2 – juniori- ja kilpailusäännöin (http://www.finhockey.fi/kilpailutoiminta/kilpailusaannot/) seuraavin tarkennuksin. 

Peliaika
Otteluiden peliaika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa kuitenkin niin, että ottelun kokonaiskesto on enintään 40 minuuttia. Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että ne ovat valmiina 5 minuuttia ennen ottelun alkua. Mikäli joukkue myöhästyy ottelun alkamisajasta, tuomitaan se erotuomarin päätöksellä häviämään ottelu 0-5.  Erätauko on 1 minuutti, joka sisältyy kokonaisaikaan.

Aikalisät
Aikalisät eivät ole sallittuja.

Pelaajat
Kenttäpelaajia ei saa vaihtaa joukkueiden välillä turnauksen aikana.

Maalivahteja voidaan peluuttaa eri joukkueissa, kuitenkin niin, että peliaika jakautuu tasapuolisesti (kaikille sama peliaika) ja niin, että ylemmän tason maalivahti ei voi pelata alemman tason sijoitusottelussa.
Mahdolliset paikan päällä tapahtuvat sairaus- tai loukkaantumistapaukset käsitellään paikan päällä.

Rangaistukset
Mikäli pelaaja saa ison rangaistuksen (5 min.), pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen käytöksestä ja hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi (PRK). Tämän lisäksi ko. Pelaaja saa yhden (1) ottelun pelikiellon. Pelirangaistus aiheuttaa myös 5 minuutin vajaalukuisuuden. Rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 minuutin rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue seuraavan pelaajan peliin.

Kurinpidollisissa asioissa noudatetaan SJL:n menettelytapoja ja sääntöjä. Turnauksessa noudatetaan lisäksi seuraavia SJL:n erityisiä turnaussääntöjä:

Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa AINA automaattisesti hänen sulkemiseensa turnauksesta.

Mikäli pelaaja saa ottelurangaistuksen (OR), hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi sekä suljetaan pois turnauksesta. Myös ottelurangaistus aiheuttaa 5 minuutin vajaalukuisuuden. Rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 minuutin rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue seuraavan pelaajan peliin. Mikäli pelaaja saa ottelurangaistuksen, tuomari tekee siitä aina virallisen raportin Jääkiekkoliittoon.

Vastalauseet
Mikäli joukkue haluaa esittää vastalauseen, on se toimitettava turnaustoimistoon 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 150 EUR, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. 
Vastalauseen käsittelee jury, joka koostuu turnauspäälliköstä ja kahdesta muiden seurojen joukkueenjohtajasta (joukkueenjohtajat valitaan esim. A – turnauksesta mikäli vastalause koskee AA – peliä jne.). Turnauspäällikkö nimeää juryn joukkueenjohtajat.

Pistelasku
Voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta 0 pistettä.

Mitaliottelut

Mikäli mitaliottelu päättyy tasatilanteeseen, suoritetaan voittolaukauskilpailu. Aluksi laukovat vuorotellen kolme (3) pelaajaa kummastakin joukkueesta. Mikäli tämän jälkeen ollaan tasatilanteessa, jatketaan voittomaalikilpailua laukomalla pari kerrallaan, kunnes ratkaisu syntyy. Pareittain lauottaessa, joukkueet voivat vapaasti nimetä laukojat eli sama pelaaja voi laukoa useamman laukauksen. Ensimmäisten kolmen pelaajan/joukkue tulee olla eri pelaajia. Tämän jälkeen vapaasti valittavissa ja sama pelaaja saa laukoa.

Vastuut

Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä on voimassaoleva lisenssi ja vakuutus.

Ensiapu

Turnauksessa on paikalla EA 1 – koulutuksen saaneita henkilöitä. Tarkemmat yhteystiedot paikan päällä turnaustoimistosta.