Finland Lions Cup 04 FINLAND LIONS CUP 04
26.4. - 27.4.2014 Matinkartanontie 9-11, 02230 Espoo | Suomi

Säännöt

 

Turnaussäännöt - Finland Lions Cup 04 – 26.-27.4.2014

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) Eteläisen alueen E2-junioreiden kilpailusääntöjä seuraavin täydennyksin:

Joukkueet ja peliasut

Turnaukseen osallistuu 16 AAA-peliryhmää, jotka on jaettu neljään neljän joukkueen lohkoon (A-D). Ottelut pelataan otteluohjelman mukaisesti. Joukkueilla tulee olla kaksi erillistä pelipaitasarjaa, tummempi koti- ja vaaleampi vieraspelipaita. Turnausohjelmassa kotijoukkueeksi merkitty joukkue käyttää tummempaa pelipaitaa ja vierasjoukkueeksi merkitty vaaleampaa pelipaitaa. Tästä voidaan poiketa pelaavien joukkueiden välisellä keskinäisellä sopimuksella.

Peliaika

Peliaika turnauksen peleissä on 2x15 min. tehokasta peliaikaa kokonaispeliajan ollessa maksimissaan 50 min. Ottelu päättyy viimeistään kokonaispeliajan (50 min.) täyttyessä. Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että he ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi jään kunnostamisen ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Mikäli joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0. Erien välissä on 1 min. kestävä erätauko, joka lasketaan kokonaisaikaan. Pelipäätyjä ei vaihdeta erien välissä. Aikalisän (30 sek.) käyttö on sallittua ainoastaan turnauksen sijoitusotteluissa.

Turnaustapa

Joukkueet (16) pelaavat neljässä neljän joukkueen lohkossa yksinkertaisen alkusarjan, jonka jälkeen pelataan sijoitusottelut otteluohjelman mukaisesti. Alkusarjan lohkojen 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoitusotteluita sijoista 1-8, ja alkusarjan lohkojen 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoitusotteluita sijoista 9-16. Voitetusta ottelusta saa 2 pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä 0 pistettä.

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määritetään seuraavasti:

1) Pisteet

2) Keskinäisten otteluiden pisteet

3) Keskinäisten otteluiden maaliero

4) Keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit

5) Kaikkien alkulohkon otteluiden maaliero

6) Kaikkien alkulohkon otteluiden tehdyt maalit

7) Arpa

Mikäli sijoitusottelut päättyvät tasan, ratkaistaan voittaja voittomaalikilpailulla seuraavasti:

  • Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.

  • Mikäli kolmen ensimmäisen laukojaparin jälkeen tilanne on edelleen tasan, nimetään joukkueista yksi uusi pelaajapari suorittamaan laukausta. Tässä vaiheessa laukaisijat saavat olla samoja, jotka ovat jo suorittaneet laukaisun. Näin jatketaan kunnes ratkaisu tapahtuu.

  • Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue ottelun tuomarin nimeämään pelipäätyyn.

  • Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Tuomarit

Otteluiden tuomareina toimivat Erotuomarikerhon tuomarit, jotka voivat käyttää apunaan juniorituomareita.

Kurinpitomenettely

Turnauksessa noudatetaan seuraavia SJL:n turnaussääntöjä: 

Pieni rangaistus (2 min) on tehokasta peliaikaa. Mikäli pelaaja saa samassa ottelussa kolme (3) pientä rangaistusta, hänet suljetaan ottelusta.

Käytösrangaistus (10 min.) suoritetaan normaalisti rangaistusaitiossa. Mikäli pelaaja saa ottelussa kaksi 10 min. rangaistusta tai vaihtoehtoisesti 5+20min. rangaistuksen tai 20 min. rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä, hänet suljetaan pois joukkueen seuraavasta ottelusta. Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa aina automaattisesti hänen sulkemiseen turnauksesta.

Turnauksen Jury ja vastalauseet

Vastalauseet käsittelee turnauksen Jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä
kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka
palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat turnauksen turnauspäällikkö, sekä kaksi nimettyä Juryn jäsentä. Tarvittaessa Jury kuulee myös ottelun tuomaria. Hyväksyäkseen vastalauseen Juryn täytyy olla yksimielinen päätöksessään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

Muutokset otteluohjelmaan

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja otteluohjelmaa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutukset. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassaoleva lisenssi/vakuutus. Turnauksessa on paikalla EA1-kortin omaavia henkilöitä.

Tulospalvelu ja joukkueiden kokoonpanot

Turnauksen tulospalvelu hoidetaan sähköisesti www.gameresultsonline.com -palvelussa, josta löytyvät otteluohjelmat, joukkueet sekä sähköinen tulospalvelu. Jokainen joukkue on velvollinen ilmoittamaan joukkueen kokoonpanot turnausjärjestäjälle etukäteen erikseen ohjeistetulla tavalla. Mahdolliset muutokset kokoonpanoihin on tehtävä turnaustoimistossa viimeistään 20 minuuttia ennen ottelun alkua. 

Kukin joukkue saa ilmoittaa turnaukseen rajoittamattoman määrän pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen. Mitaleita jaetaan turnauksessa kolmelle parhaiten sijoittuneen joukkueen pelaajille ja henkilöstölle (kuitenkin enintään 21 mitalia / joukkue).

Turnaussääntöjen tulkinta

Turnauksen säännöt on laadittu sekä suomeksi että englanniksi. Mahdollisissa tulkintatilanteissa sovelletaan suomenkielisiä sääntöjä.