Tammiputki Cup 2018 TAMMIPUTKI CUP 2018
30.3. - 1.4.2018 Pori | Suomi

Turnaussäännöt

Juniori-Ässät turnaus 30.-1.4.2018, Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton voimassaolevia kilpailusääntöjä, täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä ja poikkeuksilla.

  • 2008 syntyneiden sarjassa noudatetaan E-junioreiden sääntöjä
  • 2009 syntyneiden sarjassa noudatetaan Leijonaliiga-ohjeita

Ottelujärjestys

2008 sarjassa on 16 joukkuetta, kahdessa tasosarjassa. Molemmissa tasosarjoissa AA/AAA joukkueet on jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon.

2009 sarjassa on 27 joukkuetta, jotka on jaettu yhdeksään kolmen joukkueen lohkoon.

2008 - Alkusarja + Sijoitusottelut

Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun toisiaan vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa kolme ottelua

Sijoitusottelut pelataan sunnuntaina, lauantain alkusarjan sijoitusten perusteella. Jokaiselle joukkueelle tulee kaksi sijoitusottelua.

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet sijoitusotteluihin.

2009 – Pelataan sarjamuotoisena

2. kierroksen lohkojako määräytyy 1. kierroksen sijoitusten mukaan.

3. kierroksen lohkojako määräytyy 2. kierroksen sijoitusten mukaan.

Loppusijoitus määräytyy 3. kierroksen sijoitusten mukaan.

Kaikkien lohkovaiheitten ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon.

Pisteet

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Alkusarjasijoituksen määräytyminen:

  • Joukkueiden keräämät pisteet
  • Tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen määrää

1. Keskinäisen ottelun tulos

2. Kaikkien otteluiden maaliero

3. Kaikkien otteluiden tehdyt maalit

4. Arpa

 

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa

2008 sarjan sijoitusotteluiden päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Ottelun kesto

2008 sarjassa peliaika on 2x15 min tehollista peliaikaa (maksimissaan 45min kokonaisaikaa). Erätauon pituus on 1 minuutti.

2009 sarjassa peliaika on 20 min suoraa aikaa.

Molempia sarjoja koskevat ohjeet:

·         Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika

·         Joukkueiden tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua

·         Ottelualoitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen

·         Aikalisä ei ole sallittu

·         Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Luovutus

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Rangaistukset

Suomen Jääkiekkoliiton kilpailu- ja juniorisääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti.

Toimihenkilöiden saama pelirangaistus- ja/tai ottelurangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti sulkemiseen turnauksesta. Pelaajan saama pelirangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa ja ottelurangaistus aiheuttaa sulkemisen turnauksesta.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen Suomen Jääkiekkoliiton juniorisääntöjen mukaisesti.

Pelaajaluettelot tulee toimittaa sähköisesti etukäteen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon ennen joukkueen ensimmäistä peliä turnauksessa, jos se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Otteluiden pöytäkirjat on saatavilla myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta.

Osallistumisoikeus, yli-ikäisyyssäännöt ja pelaaminen eri joukkueissa

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa missä tahansa ikänsä edellyttämässä sarjassa, kuitenkin vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa/ikäluokka.

Turnauksen 2009 sarjassa on sallittu korkeintaan kaksi (2) Y-pelaajaa joukkuetta kohti. Näistä pelaajista pitää ilmoittaa turnausjärjestäjälle joukkueen pelaajaluettelon toimittamisen yhteydessä.

Turnauksen 2008 sarjassa Y-pelaajien peluutusta varten pitää hakea etukäteen turnausjärjestäjältä lupa perusteluineen.

Molemmissa sarjoissa: Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa käyttää seuran toiseen joukkueeseen (tasosarjaan) nimettyä maalivahtiaan tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

Tuomarit

Tuomareina toimivat seuratuomarikurssin käyneet tuomarit ja ottelut tuomitsee 1 tai 2 tuomaria.

Riita-asiat

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Vastalauseen voi tehdä vain joukkueenjohtaja. Jury voi kuulla tai ottaa lausunnon vastalausetta koskevan ottelun päätuomarilta. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 30 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 100 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla ensiapupäivystys koko turnauksen ajan kaikissa jäähalleissa. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Pelipaidat

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Palkinnot

2008 sarjan molempien tasosarjojen voittajajoukkue palkitaan pokaalilla ja kolme parasta joukkuetta mitaleilla.

2009 sarjassa voittajajoukkue palkitaan pokaalilla ja kaikki turnauksen pelaajat palkitaan osallistumismitaleilla.

Tsempparipelaaja

Kustakin joukkueesta palkitaan turnauksen tsempparipelaaja, jonka valinnan suorittavat oman joukkueen toimihenkilöt.

Yleistä

Ilmoittautumalla ja maksamalla turnausmaksun joukkueet hyväksyvät seuraavan: Turnausjärjestäjä varaa oikeuden ottaa kuvia turnauksen aikana ja julkaista niitä netissä ja muualla sosiaalisessa mediassa.

Turnausjärjestäjä varaa oikeuden turnausjulkaisuun tuleviin muutoksiin. Päivitetyimmät tiedot turnauksesta löytyvät soitteesta: http://www.gameresultsonline.com/assat/tammiputki-cup-2018