Visit Alavus-tällit VISIT ALAVUS-TäLLIT
8.9.2018 Alavus | Suomi

Pelitällin säännöt

Pelitälli on tarkoitettu D1-05 ikäluokan junioreille.

Otteluissa noudatetaan SJL:n Kilpailu- ja juniorisääntöjä D1, sääntökirjaa ja tällisääntöjä.

Joukkuemäärä ja pelaajat

Tälli pelataan 5 joukkueen turnauksena. Kaikilla pelaajilla tulee olla voimassa oleva jääkiekkoliiton pelipassi sekä pelaajilla ja joukkueen toimihenkilöillä pitää olla voimassa oleva vakuutus. Tällinjärjestäjä ei vakuuta pelaajia ja joukkueen toimihenkilöitä turnauksen ajaksi. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva pelipassi ja vakuutukset.

Pelikaavio ja peliaika

Alkusarjan peliaika 2x15min (max.45min.). Mitaliottelut pelataan peliajalla 2x20min (max.50min.) Jokaiselle joukkueelle tulee vähintään 4 ottelua, lisäksi loppuottelut 4:lle parhaimmalle joukkueelle. Jäädytys joka toisen ottelun jälkeen.

Jos mitaliottelussa peli on tasan ottelun peliajan tai ottelun kokonaisajan jälkeen, ottelu ratkaistaan rangaistuslaukauksilla, kummaltakin joukkueelta kolme eri laukojaa. Jos kolmen kierroksen jälkeen tulos on vieläkin tasan, mennään yksi vastaan yksi periaatteella kunnes ottelun tulos ratkeaa. Tässä voi käyttää samoja laukojia kuin kolmella ensimmäisellä kierroksella.

Joukkueitten paremmuuden ratkaisee pistemäärä. Voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) ja häviöstä nolla (0) pistettä.

Mikäli joukkueiden pisteet sarjataulukossa on tasan, ratkaisee joukkueitten sijoituksen:

1. Maaliero
2. Tehdyt maalit
3. Keskinäinen ottelun tulos
4. Rangaistusminuutit (vähemmän)
5. Arpa

HUOM!! Joukkueiden on oltava jäällä valmiina ottelun alkamisajankohtana, muuten joukkue tuomitaan 5-0 tappioon.

Aikalisää ei voi ottaa.

Pelipaidat

Pääsääntöisesti kotijoukkue valitsee paidan peliin periaatteella kotijoukkue tummempi peliasu, vierasjoukkue vaaleampi. Joukkueet voivat sopia keskenään myös muista järjestelyistä pelipaidan suhteen.

Järjestävä seura APV pelaa aina keltaisilla pelipaidoilla.

Muutokset

Tällin järjestäjällä on oikeus muuttaa esim. otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Tällin jury ja vastalauseet

Tällin jury käsittelee mahdolliset protestit, jotka on esitettävä 5 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Protestimaksu on 150 euroa, joka palautetaan, mikäli protesti hyväksytään. Juryn muodostavat tällivastaava, erotuomarit ja yksi edustaja niistä joukkueista, joiden peliä protesti koskee (yhteensä 5 henkilöä).

Juryn päätökset julkaistaan tällin sivustolla.